De donkere dagen: Veiligheid creƫer je samen

In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. Het is eerder donker buiten, slecht weer, bedrijven die (in de vakantieperiode) gesloten zijn, dit zijn allemaal factoren waardoor criminele veelvuldig hun slag slaan en uw bedrijf hierdoor getroffen kan worden.

Tips:


Verlichting
Goede verlichting is essentieel als het om veiligheid gaat. Om verschillende redenen draagt de verlichting bij aan (het gevoel van) veiligheid en het voorkomen van ongelukken. Op het gebied van beveiliging gaat van de juiste verlichting een preventieve werking uit. Bovendien: sluit ramen en deuren en doe alles op slot. 
 

Noodverlichting
In noodsituaties maakt de juiste verlichting het verschil. In geval van nood moet iedereen een gebouw snel en veilig kunnen verlaten. Dat lijkt simpel, maar bij calamiteiten vallen nog altijd onnodig veel slachtoffers omdat nooduitgangen niet tijdig bereikt worden. Wat bij daglicht een makkelijke route lijkt, wordt bij stroomuitval of rookontwikkeling een moeilijke weg. Zeker voor mensen die niet dagelijks in het gebouw aanwezig zijn.
Inbrekers mijden het liefst goed verlichte plekken. Een goed verlichte plek duidt namelijk vaak op aanwezigheid van mensen. Dat maakt inbrekers kwetsbaar op deze plaatsen. Ze kunnen makkelijker worden opgemerkt door oplettende buurtbewoners en kunnen nauwkeuriger worden vastgelegd op beveiligingscamera’s. Inbrekers zijn zich hier inmiddels ook van bewust. Ze weten dat op nagenoeg iedere hoek van de straat en bij ieder bedrijf beveiligingscamera’s hangen. Als een ruimte dan ook nog eens goed verlicht is, maakt dat de pakkans voor inbrekers alleen maar groter.
Goede verlichting speelt dus een belangrijke rol aan de preventieve kant. Daarbij is het ook van groot belang dat de toegepaste verlichting is afgestemd op de locatie en de manier van gebruik. Bijvoorbeeld slagvaste armaturen op vandalismegevoelige plekken. Of portiekverlichting met sensoren, die alleen brandt op momenten dat personen – goed- of kwaadwillend- zich in de portiek bevinden.
 

Nog een aantal tips:

  • Laat sleutels nooit aan de binnenkant van de deur zitten.
  • Leg waardevolle spullen uit het zicht.
  • Laat niets langs het pand staan, want een opstapje kan zorgen om toch bij het raam te komen of op het afdakje.
  • Haal waardevolle zaken uit de voertuigen die op het terrein staan, laat ook geen kleingeld in het voertuig achter. 
  • Gesloten tijdens de kerstvakantie en rond de jaarwisseling? Sein Schipper Security B.V. in en meld je afwezigheid. Breng ook de bedrijven in uw directe omgeving op de hoogte, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden.

Bij verdachte situaties:
Bel Schipper Security B.V. via: 0318-526026 en ook de politie bij verdachte situaties. 
Schipper Security B.V. en de politie komen liever te vaak dan te laat. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.
Tot slot: wacht niet totdat je zelf slachtoffer wordt, maar zorg preventief voor goed hang- en sluitwerk en instrueer je medewerkers om hun werkomgeving veilig achter te laten.


« terug naar overzicht