Samenwerking OCL met De Buitenloods

De Buitenloods te Lelystad en Ondernemers Coƶperatie Lelystad Airport Businesspark (OCL) werken samen om jongeren voor te bereiden op terugkeer in de maatschappij.

In het kader van een heel, schoon en veilig Lelystad Airport Businesspark (voorheen Larserpoort) is het bestuur van de Ondernemers Coöperatie Lelystad Airport Businesspark (O.C.L.) een samenwerking aangegaan met De Buitenloods te Lelystad. Zij gaan binnen de openbare ruimte zorgdragen voor het verwijderen van zwerfafval, het legen van de prullenbakken, verwijderen van aanwezige graffiti en het schoonhouden van de welkomstborden en wegbewijzering. 

De Buitenloods is een arbeidstrainingscentrum voor jongeren die met een rechterlijke machtiging bij de Justitiële Jeugdinrichting Lelystad (JJI Lelystad) verblijven.

Jongeren die bij Justitiële Jeugdinrichting Lelystad verblijven keren, nadat zij daar een behandeling hebben doorlopen, terug in de maatschappij. Het hebben van werk of dagbesteding is een belangrijk onderdeel van de resocialisatie van de jongeren. De Buitenloods is een arbeidsplaats waar jongeren hun zelfredzaamheid kunnen vergroten en kunnen werken aan hun arbeidsethos. 

Bij De Buitenloods ontwikkelen de jongeren werknemersvaardigheden en bereiden ze jongeren voor op een terugkeer in de maatschappij. Naar een passende dagbesteding of betaald werk.

Dat doen ze o.a. door ze leerwerk- en stageplekken aan te bieden in drie verschillende vakrichtingen: 

Infra en groen: Grasmaaien, terreinonderhoud, vegen, schoffelen en bladblazen.
Logistiek: In- en ver- en ompakwerkzaamheden.
Techniek: Eenvoudige algemene technische werkzaamheden, het maken van producten als vogelhuisjes, bankjes en bloembakken.

De Buitenloods is – net als de JJI Lelystad - onderdeel van zorgorganisatie Pluryn. 
Kijk voor meer informatie op www.jjilelystad.nl of neem contact op met:

Arbeidstrainingscentrum  De Buitenloods
Apolloweg 32
8239 DA Lelystad
E-mail: buitenloods@intermetzo.nl
Telefoon: 0320 33 16 16


« terug naar overzicht