Brandveiligheid en Omgevingswet.

Afgelopen jaar is een relatief rustig jaar geweest voor de brandweer. Het aantal incidenten lijkt nog steeds te dalen. Door deze “trend” wordt het steeds lastiger om de handen op elkaar te krijgen voor risico bewustzijn. Ik bedoel hiermee, dat wij als mensen thuis maar ook ondernemers, steeds vaker de gedachten hebben, “Dat zal mij toch niet overkomen?”. En ja de dalende incidentcijfers geven u nog gelijk ook. Eigenlijk zijn we dus heel risico bewust. Het wordt steeds aannemelijker dat het ook daadwerkelijk niet zal gebeuren.

Tijdens verschillende schouwen van de bedrijventerreinen zie ik dat er elke schouw weer iets meer aan opruimen en voldoende afstand houden wordt gedaan. Op het moment dat we dat allemaal inzien zullen op een gegeven moment alle bedrijventerreinen “schoon, heel en vooral veilig” zijn.
Ik wilde u een korte uitleg gaan geven over de omgevingswet die aanstaande ‘was’. U ziet ik schrijf ‘was’, afgelopen week heeft de eerste kamer vragen gesteld die de invoering van de omgevingswet waarschijnlijk fors vertragen en dus is het nu niet heel belangrijk om de veranderingen door te nemen. Mocht u interesse hebben in de omgevingswet en wat dit allemaal gaat betekenen, dan kunt u terecht op: www.brandweer.nl/flevoland/brandweer-flevoland/omgevingswet Hier kunt u lezen hoe Flevoland tegen de omgevingswet aankijkt en hoe wij er mee zullen om gaan.
Door dat er geen echte sterke trend of iets dergelijks waar te nemen is dan alleen een daling in het aantal incidenten, wil ik u graag wijzen op de slogan ‘Schoon, Heel en Veilig’ Als we ons daar met zijn allen hard voor maken dan ga ik ervan uit dat ook volgend jaar de trend zich doorzet.

Mocht u vragen hebben dan kunt u ze stellen aan ondergetekende g.vanderlugt@brandweerflevoland.nl

Gerben van der Lugt,
Namens de brandweer lid van de werkgroep KVO-B Larserpoort

 


« terug naar overzicht