Helpt u Voedselbank ‘De Korenaar’ aan duurzame koel- en vriescellen?

In 2005 hebben een aantal betrokken en bezorgde Lelystedelingen vanuit hun huiskamer Voedselbank ‘De Korenaar’ opgericht. Over de afgelopen jaren is deze Lelystadse Voedselbank gegroeid tot een volwaardige organisatie met meer dan 100 vrijwilligers die wekelijks gedoneerd voedsel gratis verwerken tot meer dan 200 voedselpakketten voor ruim 600 mensen, waaronder 200 kinderen.

Hiertoe wordt samengewerkt met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo wordt er voor gezorgd dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Om de zelfredzaamheid van haar klanten te vergroten, wordt samen gewerkt met lokale organisaties die de klanten helpen om ook financieel weer op eigen benen te staan. De Voedselbank is neutraal, onafhankelijk en transparant in haar verantwoording, zie de website www.voedselbanklelystad.nl voor de verslaglegging. Voedselbank ‘De Korenaar’ heeft naast de ANBI status in 2016 het certificaat “Groen” behaald en voldoet daarmee aan alle door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gestelde voorwaarden en normen.


Dit is echt het toonbeeld van een menselijke organisatie met een groot hart “van burgers voor burgers”. De wekelijks gebakken verjaardagstaarten en uit te delen traktaties op de verjaardag van de armste kinderen, die zich anders ziek zouden melden uit schaamte omdat ze niet kunnen trakteren, onderstreept dit nog eens dubbel en dwars.
Diverse Lelystadse voedselverwerkende bedrijven en supermarkten werken vaak al jarenlang nauw samen met de Voedselbank. Nu kunt u ook uw (extra) bijdrage leveren. De Voedselbank heeft eindelijk haar ‘eigen’ pand - direct gehuurd van de gemeente - aan de Wigstaart 2 en kan nu voorzichtig investeren in de toekomst. Bovenaan het lijstje staat de vervanging van de sterk verouderde en energieslurpende koel- en vriescontainers door onderhoudsarme en duurzame inpandige koel- en vriescellen. Dit gaat een jaarlijkse besparing aan energie- en reparatiekosten opleveren van tegen de €6.000. Elke éénmalige of terugkerende bijdrage om dit te helpen realiseren is natuurlijk van harte welkom, maar wij vragen uw speciale aandacht voor de mogelijkheid om in één keer of gespreid over drie jaren €3.000 te schenken, waarvoor u beloond wordt met een sticker op de koelwagen. Bedrijven als Axflow, Berrico FoodCompany en Tanis Food Tec zijn u reeds vooraf gegaan. Deze mogelijkheid is uitgewerkt onderaan de pagina van de website: https://www.vriendenvanvoedselbanklelystad.nl/word-donateur/ of stuur een email naar info@vriendenvanvoedselbanklelystad.nl . Namens alle vrijwilligers en klanten van de Voedselbank: we horen graag van u!


« terug naar overzicht